Holstebro til kamp for levende bæredygtige byer

14. maj 2024

Byudvikling Erhverv

Holstebro går ind i kampen for at fastholde de levende og attraktive bymidter, som er bæredygtige åndehuller for borgerne. Topmøde med 150 stærke personligheder og spændende talere gæster byen under Holstebro Festuge.

Luftfoto af Sygehusgrunden og bygninger fra det tidligere hospital

Danske byer er under udvikling – nogen vil sige under pres. Holstebro er et godt eksempel, men også mange andre steder savner bymidten liv, mens der andre steder opstår der nye muligheder, når store virksomheder eller institutioner rykker ud af byen. 

- Heldigvis er der talrige eksempler på, at man ved at tage de rigtige skridt og lægge de rette planer, kan skabe attraktive, bæredygtige og levende byer. Derfor har vi skabt et topmøde med fokus på levende bæredygtige byer, fortæller adm. direktør for Holstebro Udvikling, Maj Brit Rosenmeyer Olsen.

Sammen med Holstebro Kommune, Holstebro Handelsstandsforening og Erhvervsforum Holstebro inviterer Holstebro Udvikling således til Topmøde for Levende Bymidter på Sygehusgrunden den 11.-12. juni, hvor en række af de stærkeste personligheder indenfor fremtidsforskning, arkitektur, tænketanke, politik, detailhandel og byplanlægning bliver samlet i Holstebro.

- Vi vil forsøge at være med til at skabe en forandring i den måde, vi tænker byer og bygninger. Byerne skal kunne noget mere og andet end i dag, så det er nødvendigt at gentænke, hvad vi bruger vores byer til og hvordan vi indretter dem. Og det er det, vi håber på at kickstarte med vores topmøde, siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen og tilføjer, at det ikke tilfældigt, topmødet ligger i festugen.

- På denne måde er Topmødet med til at markere Holstebros 750-års jubilæum, som hele byen fejrer i uge 24. Men vi ønsker også at skabe en opmærksomhed på, hvordan vi kan arbejde med byudvikling, der sikrer, at byen består og fortsat udvikler sig de næste 750 år, siger borgmester H.C. Østerby. 

Topmødet understøtter byen

Topmødet foregår med foredrag og oplæg med ledende figurer inden for området. Første dag i to spor, hvor det ene fokuserer på, hvordan man gennem bæredygtig byfortætning og sociale fællesskaber kan skabe attraktive bymidter, mens det andet spor ser på, hvordan bysamarbejder kan understøtte nye handelsoplevelser og spændende byrum, hvor mennesker trives og har lyst til at opholde sig.

- Begge spor er vigtige og gør deltagerne klogere på, hvordan vi skaber attraktive og bæredygtige bymidter med masser af liv. Hvordan vi kan forandre både byer, bygninger, mennesker og indhold, siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen.

Anden dag får deltagerne erfaringer og inspiration fra en international kontekst, for hvordan arbejder man med bæredygtig byudvikling i Norge, Spanien og andre steder i Europa.

150 udvalgte personer, der arbejder strategisk eller praktisk med byudvikling og detailhandel, politikere, arkitekter, embedsmænd er inviteret til at deltage i Topmødet, som samtidig byder på indslag ude i byen.

- Vi er stolte af vores by og vil gerne involvere den i topmødet, hvorfor eksempelvis konferencemiddagen er forlagt til nogle af byens bedste restauranter, ligesom vi inviterer på blandt andet byrundture. Ved at deltage i topmødet er man således med til at understøtte byen, siger Maj Brit Rosenmeyer Olsen.

Der er bindende tilmelding til Topmødet 2024 i Holstebro den 19. maj. 

Program for Topmøde for Levende Bymidter

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X