Kulturinstitutioner i Holstebro og Struer klar med podcast om historier fra det vestjyske

21. februar 2024

Kultur

Den 12. marts kl. 16.00 -17:30 går Holstebro Biblioteker, Holstebro Musikskole, Lokalhistorisk Arkiv Holstebro, Struer Bibliotek og Struer Museum i luften med podcasten 'Vestjyske Fortællinger.'

Kulturinstitutioner fra Holstebro Kommune og Struer Kommune har sammen udviklet og produceret podcast serien.

Lanceringen finder sted på Holstebro Musikskole, Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro, Lokale B1, som er vært for dagens begivenhed. Alle er velkommen til arrangementet, hvor vi også lytter til en episode.

Podcasts om historien, livet og fællesskabet i det vestjyske

Indholdet i podcasten er skæve, tankevækkende og autentiske historier fra vestjydernes land. Hver kulturinstitution folder en lille fortælling ud om de mennesker, som enten bor eller har boet på egnen.

  • Holstebro Musikskole sætter fokus på tidligere MGK-elever, der fortæller om inspirationskilder, livet med musik og vejen til en musikalsk karriere.
  • Med Struer Museum får vi barndomshistorier fra blokken og livet på landet fra de første årtier efter 2. verdenskrig.
  • Holstebro Bibliotek har interviewet forfatteren Ditte Holm Bro og Lars Henriksen, forperson for Pride Copenhagen, om hjemstavnens betydning og vestjyske værdier.
  • Lokalhistorisk Arkiv Holstebro fortæller den ukendte historie om lærerinden Agnes Elisabeth Ahm, som rejste ud i verdenen, kom hjem og endte som modstandskvinde under krigen.
  • Sidst men ikke mindst tager Struer Bibliotek os med til et litteraturmøde på biblioteket i en ganske særlig læsekreds.

Nye måder at fortælle historier på

Mikkel Ellersgaard Sørensen, museumsinspektør på Struer Museum, har deltaget i projektet og arbejdet med at omsætte traditionelt kildemateriale til en fortælling med lyd.

- Struer Museum har især været nysgerrige på, om vi kan finde et rum til de fine fortællinger, der fortjener at blive fortalt, men som vi har svært ved at finde plads til i vores traditionelle formidling. Her kan podcasten vise sig at være en relevant og værdifuld kanal for os, fortæller han om arbejdet med podcast. 

Støttet af Kultursamarbejdet

Projektet ’Vestjyske Fortællinger’ er støttet af netværket ’Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland’. Podcasten er blevet til i tæt samarbejde med Holstebro Musikskole, Holstebro Lokalhistorisk Arkiv, Struer Bibliotek, Struer Museum og Holstebro Bibliotek. Kulturinstitutionerne håber på at kunne samarbejde om flere tværfaglige projekter i fremtiden.

Alle episoder vil være tilgængelige på de lokale kulturinstitutioners hjemmesider, på Podbean og der hvor du lytter til podcasts.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X