Midtjyllands Lufthavn genåbner

27. marts 2023

Transport Erhverv

Fra og med den 17. april 2023 genoptager DAT flyvningerne mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn.

Foto: Der er gjort meget for at sikre, at ruten fremover bliver mere attraktiv at beflyve.

PRESSEMEDDELELSE FRA MIDTJYLLAND LUFTHAVN

Siden den 9. december 2022 har der været stille i Midtjyllands Lufthavn. Den dag indstillede DAT flyvningerne til og fra lufthavnen, og i den mellemliggende periode er der blevet arbejdet hårdt på at skabe vilkår, der gør, at flyvningerne kan genoptages.

Derfor var det også en tilfreds bestyrelsesformand, Ulrik Wilbek, der på et pressemøde i lufthavnen fredag eftermiddag kunne offentliggøre, at ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn genoptages fra og med den 17. april 2023.

- Ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København er vigtig for mange jyske virksomheder, og derfor er jeg glad for, at flyvningerne nu genoptages. Samtidig håber jeg, at det lokale erhvervsliv vil bakke op om ruten, så den er sikret en god stabil økonomi mange år fremover. Ikke mindst fordi DAT har tilpasset ruteprogrammet, så det nu passer bedre til erhvervslivets behov, siger Ulrik Wilbek.

Reducerede omkostninger

Ligesom tidligere er det nemlig DAT, der bliver operatør på ruten, men der er gjort meget for at sikre, at ruten fremover bliver mere attraktiv at beflyve. Det er ikke mindst muliggjort af, at regeringen har fundet 4,2 millioner hvert år i de næste to år. Penge der blandt andet skal gå til sikkerheden i lufthavnen.

- Jeg er taknemmelig for, at transportministeren hele tiden har bakket op om Midtjyllands Lufthavn, ligesom jeg takker de øvrige partier, der har besluttet at tilføre penge til lufthavnen, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger dog, at det ikke ændrer ved, at der også skal reduceres markant i omkostningerne for at sikre økonomien i Midtjyllands Lufthavn på lang sigt.

- I forbindelse med den midlertidige lukning er alle medarbejdere blevet afskediget. Der går nu en proces i gang for at vurdere personalebehovet i forhold til det nye ruteprogram. Da der vil være opgaver, der fremover vil skulle løses anderledes, vil ledelsen i Midtjyllands Lufthavn i begyndelsen af næste uge mødes for at planlægge et forløb for hurtigst muligt at kunne give alle medarbejdere en afklaring på deres ansættelsesmæssige situation. Derudover kigger vi på en række muligheder for at reducere driftsomkostningerne på bygningssiden, siger Ulrik Wilbek.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X