Nu åbner Familiehuset Holstebro

11. september 2023

Børn Familie

Fra 18. september tilbyder Familiehuset Holstebro støtte, vejledning og netværk til gravide og familier med børn i alderen 0-6 år. De første medarbejdere er allerede rykket ind i lokalerne på Døesvej i Holstebro.

Familiehuset holder til på Døesvej 54E i Holstebro – en del af den tidligere Skt. Jørgens Skole.

Medarbejderne er ved at være klar, og det samme er lokalerne på Døesvej 54E i Holstebro. Det betyder, at Familiehuset Holstebro efter planen slår dørene op for første gang mandag 18. september.

Holstebro Kommunes nye tilbud til gravide og familier med børn i alderen 0-6 år samler en bred palet af støttemuligheder, relevante indsatser og aktiviteter under samme tag på den tidligere Skt. Jørgens Skole. 

Her er både sundhedsplejersker, jordemødre, familiekonsulenter, socialrådgivere og frivillige foreninger parat til at give vejledning om familieliv og forældreskab. Samtidig er der fokus på muligheden for at opbygge netværk med andre gravide og småbørnsfamilier.

Flere glade øjeblikke

Jette Lading Mortensen er koordinator og familievejleder i Familiehuset Holstebro, og hun glæder sig meget til - sammen med de øvrige medarbejdere - at tage imod de første familier.

- Vi er meget spændte på at åbne dørene til kommunens nye samlingspunkt for gravide og småbørnsfamilier. Ambitionen er, at vi kan hjælpe dem med at opnå en større tryghed i forældrerollen og give dem konkrete redskaber til en bedre hverdag - og forhåbentlig flere glade øjeblikke - med deres børn, siger hun.

I Børne- og Familieudvalget er der også begejstring over åbningen af Familiehuset Holstebro, som Socialstyrelsen støtter med 5,35 mio. kr. over en 3-årig periode.

- Med åbningen af det nye familiehus får gravide og småbørnsfamilier i Holstebro Kommune én indgang til kvalificeret støtte og vejledning. Samtidig får de mulighed for at skabe netværk og deltage i aktiviteter, som vi skal udvikle i samarbejde med lokale aktører som Mødrehjælpen og Holstebro Musikskole. Samlet set vil familierne forhåbentlig opleve en bredere palet af muligheder for aktiviteter og støtte, og at vi på den måde i endnu højere grad sikrer en sund og tryg start på livet for alle børn i vores kommune, siger udvalgsformand Klaus Flæng.

Den officielle indvielse af Familiehuset Holstebro finder sted 4. oktober.

Kontakt til Familiehuset Holstebro

Familiehuset Holstebro holder til på Døesvej 54E i Holstebro. 

Se åbningstider og andre praktiske oplysninger på https://familiehuset.holstebro.dk/ eller ring på tlf. 9611 5390.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X