Nu kommer nye køreplaner for busruter i høring

5. december 2023

Transport

Teknisk Udvalg lægger op til at sikre busser til ungdomsuddannelser i Holstebro og til områder uden anden betjening med kollektiv trafik, når bybusserne stopper med at køre til sommer. Alternativet til busser er Flextrafik, som bliver billigere i Holstebro by.

De nye køreplaner kommer i høring via Midttrafik til januar.

Politikerne i Teknisk Udvalg har besluttet at sende nye buskøreplaner og dermed et bud på den fremtidige betjening med kollektiv trafik i Holstebro Kommune i høring. Det sker i forlængelse af byrådets beslutning om ikke at forny kontrakten på bybuskørsel fra juli 2024 på grund af lavere passagertal, betydeligt højere udgifter end budgetteret, og ingen udsigt til at det vil ændre sig.

De nye buskøreplaner afspejler et klart ønske om, at elever også fremover kan tage en bus til og fra ungdomsuddannelserne på Døesvej i Holstebro. Samtidig lægger udvalget op til, at der fortsat skal være busruter til Skovlund og til Tvis.

- Det er vigtigt for os, at eleverne kan komme med bus til og fra byens ungdomsuddannelser. Det er også vigtigt, at vi har et tilbud i de områder, hvor der ikke er andre muligheder for at benytte kollektiv trafik, og hvor borgerne har vist, at de bruger bussen, forklarer udvalgsformand Kenneth Tønning, og han fortsætter:

- På den måde sikrer vi transportmuligheder til så mange borgere som muligt - med så få tomme busser som muligt. Jeg synes, at vi er kommet frem til en fornuftig løsning inden for den økonomiske ramme, vi har at arbejde med.

Netop hensynet til den økonomiske ramme gør det nødvendigt i samme ombæring at ændre på betjeningen af to lokalruter. Det betyder, at busserne Holstebro - Thorsminde og Holstebro - Borbjerg - Ryde fra juli 2024 kun vil køre på skoledage. 

De nye køreplaner kommer i høring via Midttrafik fra 8. januar til 21. januar 2024. Midttrafik vil behandle alle indkomne høringssvar i februar 2024, og så vil Teknisk Udvalg på den baggrund træffe en endelig beslutning om den fremtidige betjening med kollektiv trafik på et udvalgsmøde 5. marts 2024.

Flextrafik er et godt alternativ

Når den eksisterende bybuskørsel stopper, bliver der i nogle områder af Holstebro by og den øvrige del af kommunen længere mellem busserne og længere til stoppestederne. Her er Flextrafik et godt alternativ. Flextrafik er kollektiv transport på bestilling, hvor et mindre køretøj samler passagerer op. 

I dag er det dyrere at køre med Flextrafik inden for bygrænsen i Holstebro end uden for, men Teknisk Udvalg har besluttet at ophæve den såkaldte byzone, så kilometerprisen og minimumsprisen bliver den samme alle steder i kommunen. Det betyder, at det fremover bliver væsentligt billigere at rejse fra adresse til adresse i Holstebro by.

Fakta: Ruter fra juli 2024

 • Rute 296 - Tvis via Mejdal
  Betjening på skoledage mellem kl. 06:40 og kl. 16:15. Der planlægges 9 ture tur/retur om dagen.
   
 • Rute 297 - Skovlund
  Betjening på dage tilpasset Skovlund mellem kl. 08:00 og kl. 15:00. Der planlægges 4 ture om dagen.
   
 • Rute 298 - Døesvej og Thorsvej
  Betjening på hverdage mellem kl. 07:00 og kl. 16:40. Der planlægges 13 ture tur/retur om dagen, hvoraf de 3 ture kun kører på skoledage.
   
 • Rute 270 Holstebro - Thorsminde
  Betjening på skoledage. Der planlægges 3 ture om dagen mandag-torsdag mellem Holstebro og Thorsminde, og 4 ture om fredagen. De resterende afgange tilpasses tog i Ulfborg. Der vil være betjening mellem kl. 06:25 og kl. 17:20. Ruten vil fremadrettet også betjene Idom, Råsted og Ulfborg Kirkeby.
   
 • Rute 283 - Holstebro - Borbjerg - Ryde
  Betjening på skoledage. Alle ture vil fremadrettet betjene Ryde. Der planlægges 5 ture tur/retur om dagen mandag-torsdag mellem Holstebro, Borbjerg og Ryde, og 6 ture tur/retur om fredagen. Der vil være betjening mellem kl. 06:00 og kl. 16:55.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X