Nyt iværksætterkursus i Holstebro

11. marts 2024

Klima Erhverv

REvolver er et nyt iværksætterkursus i Holstebro, der udvikler mennesker med en drøm om at være selvstændige

Fotograf: Ole Mortensen

Går du med en drøm om at starte egen virksomhed - men ved du ikke helt hvordan du kommer i gang eller videre? Så er der kommet en ny mulighed i Holstebro gennem udviklingscentret Loop Hub.

Loop Hub er Holstebro Kommunes initiativ for at krydse iværksætteri og bæredygtighed, og er en del af Slagteriet i Holstebro. Her er der nu masser af aktiviteter, events og nu også et nyt iværksætterkursus i de tidligere slagteri-lokaler. 

- Loop Hub er et kreativt udviklingscenter og et åbent innovationsmiljø for iværksættere og virksomheder, som kan møde hinanden, tænke sammen og skabe noget nyt, siger projektleder Jonas Gol. 

Det er især tankegangen om cirkulær økonomi, der er et af kerneområderne i Loop Hub. Her handler det fx om at arbejde med restmaterialer og udtænke nye muligheder, de kan bruges til. 

- Noget, som nogle ser som affald, kan ende med at blive guld for en iværksætter, siger Jonas Gol.

Et visionært projekt i Holstebro

Med et såkaldt coworking space og makerspace, er Loop Hub mere end en almindelig kontorplads. For jovist er der printer, strøm og skriveborde. Men også 3D-printere, maskiner til laserudskæring, malergrej - alt det, man skal bruge for at lave prototyper, idéudvikling og udvikling i fællesskab.

Meningen er, at Loop Hub skal være et støttende fællesskab i forhold til de mange barrierer og udfordringer man kan møde, når man beslutter sig for at starte en virksomhed. 

-Det er afgørende at tænke over verdens ressourcer og bæredygtighed, når man udvikler sin virksomhed. Den tilgang er et af fokuspunkterne i iværksætterkurset Revolver. Loop Hub arbejder visionært og alligevel nært, og vi kan virkelig være stolte af at have et nytænkende og samlende miljø som dette i Holstebro, siger Torben Gudiksen, formand for Erhvervs- og Turistudvalget.

Et særligt iværksætterkursus

- Iværksætter er ikke kun en titel, det er en handling. Alle med en idé og viljestyrken til at virkeliggøre den er potentielt iværksættere, siger Bo Leervad Christensen, der er leder af Erhvervs- og Uddannelsescentret. Her hører LoopHub til rent organisatorisk. 

Netop viljestyrken er afgørende i et kommende iværksætterkursus i Loop Hub med navnet REvolver. Her bliver deltagerne taget igennem 10 moduler, hvor de trin for trin lærer at skabe deres egen bæredygtige fremtid som iværksætter. Tilmeldingen til første hold deltagere er nu åben på Loop Hubs hjemmeside Loophub.dk. 

- REvolver iværksætterkurset handler om, at man er et menneske, der realiserer en idé. Derfor tager vi udgangspunkt i det menneske, du er: Hvad du er passioneret omkring og de evner og kompetencer, du har. Så er der også et bedre udgangspunkt for, at virksomheden er bæredygtig og kan køre videre, fortæller Jonas Gol.

I REvolver-forløbet arbejdes der med økonomisk bæredygtighed, miljømæssig bæredygtighed og personlig bæredygtighed. Til sidst står deltagerne med en forretningsidé og en forretningsmodel, de har testet. De har også i bedste Løvens Hule-stil lært at fortælle om, hvad deres produkt er.

Og det er også her, Jonas Gol håber på at kunne aflive en myte om livet som iværksætter:

- Vi skal have en samtale om, at du ikke er nødt til at arbejde 100 timer om ugen, isolere dig fra dem du elsker og tjene millioner-milliarder for at kalde dig iværksætter. Du kan derimod vælge at designe dit eget drømmejob, så du kan leve det liv, du har lyst til og som giver mening for dig, siger han.

Bagom Loop Hub

Navnet Loop Hub henviser til at arbejde i cirkler og cirkulært. Netop cirkulær økonomi, hvor man bl.a. arbejder med at give restmaterialer et nyt liv, er en hjørnesten i Loop Hub. 
Find yderligere information om Loop Hub og iværksætterkurset REvolver på Loophub.dk. 
REvolver er udviklet som en del af projektet Circular Economy Beyond Waste og er medfinansieret af midler fra EUs LIFE IP.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X