Sikke et engagement, sikke en opbakning

2. november 2023

Erhverv Uddannelse

Danmarks Indsamling og Holstebro Kommune havde inviteret til KickOff. Målet er at Holstebro skal være med til at skabe et væsentligt beløb til sultne børn i verdens fattigste lande.

-Jeg er imponeret over sådan et engagement fra alle fremmødte. Opbakningen er større end vi tidligere har oplevet, så det tegner virkelig godt, siger Rolf Bangsgaard, partnerskabschef fra Danmarks Indsamling. 


Mere end 120 virksomheder, kulturinstitutioner, foreninger m.m. var mødt op for at høre om mulighederne for at blive en del af Danmarks Indsamling 2024, som Holstebro Kommune er vært for, og som bliver sendt live på DR fra Musikteatret Holstebro 3. februar 2024. 

Lokale indsamlinger og penge-skabende aktiviteter

I første omgang handlede det om at få samlet en masse gode idéer til lokale indsamlinger og penge-skabende aktiviteter. 

-Når vi samler mennesker og står sammen om en sag på tværs af kommunen, og samtidig rækker ud til erhvervslivet, så skaber vi nye forbindelser. Når vi med idérigdom og handlekraft gør noget for børn på Afrikas Horn for deres liv og håb, så forholder vi os til en verden udenfor vores trygge andedam. Og når vi samtidig inddrager vores børn og unge i det her, så viser vi, at næste generation er med til at gøre en forskel. Det er på den måde, vi bygger bro til fremtiden, til verden, til hinanden, sagde H.C. Østerby i sin velkomsttale til de fremmødte.

Overnat i fangekælderen på Nr. Vosborg

Ideer var der masser af, da de mange virksomheder, organisationer, foreninger, dagtilbud, skoler og private borgere satte sig til rette sammen. Forslag som: Lav fx en auktion, hvor du kan få Holstebro Biblioteks Læssie til at dukke op til en børnefødselsdag, overnat i Fangekælderen på Nr. Vosborg, byd på din egen golfturnering eller kom på en guidet Fang en Storålaks-tur med lokale lystfiskere. Nye forbindelser blev skabt, og nye takter for partnerskaber mellem kultur, institutioner, foreninger og erhverv er slået an. 

Fakta

I 2024 fejrer Holstebro byens 750-års jubilæum, og begivenheden bliver skudt i gang, når Danmarks Indsamling sender live fra Musikteatret Holstebro den 3. februar. Med millioner af børn, der sulter i verdens fattigste lande, kommer indsamlingen til at gå til 12 humanitære projekter, der hjælper dér, hvor nøden er katastrofal.

 
Når danskerne tænder for DR1 kl. 19.00 lørdag den 3. februar 2024, vil de opleve et indsamlingsshow, hvor pengene, der bliver indsamlet, går til børn, der lider af fejlernæring og sult i verdens fattigste lande. Holstebro Kommune og Musikteatret Holstebro kan samtidig vise, hvordan byen er blevet formet igennem de sidste 750 år.

 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X