Indvielser og smagsprøver på Holstebros kommende 750-års jubilæum

10. november 2023

Kultur

Holstebro Byjubilæum løfter sløret for nogle af oplevelserne i jubilæumsåret 2024 til en programlancering på Slagteriet, 18. november. Lige inden er der indvielse af Slagteriets nye eventlokaler og aktivitetspladsen "Slagtertorvet".

Billedtekst: Slagteriet i Holstebro lægger ofte rammer til fest og farver. Lørdag 18/10 gælder det byjubilæets programlancering og to indvielser. (Foto fra et tidligere velkomstevent på stedet. Fotograf: Ole Mortensen)

Mange aktører er lige nu i gang med at forberede næste års events, udstillinger, festivaler, forestillinger, optog, koncerter, musicals, markeder, udsmykninger, fællesspisninger og naturoplevelser.

Og selvom der stadig er hemmelige planer og løse ideer i støbeskeen, vil byjubilæet gerne fortælle om det foreløbige program og give smagsprøver fra aktørerne 18. november, kl. 12.30-14.30.

Til arrangementet "Smag på byjubilæet - programlancering af Holstebros 750-års byjubilæum" kan du bl.a. opleve farverige overraskelser, film-klip og indslag med nogle af byjubilæets mange aktører. Bl.a. dans, teater, sang, musik, gymnastikshow og lydfortællinger.

Du kan høre en masse om byjubilæet, om planerne og om de frivillige som står klar til at understøtte festen i 2024.

Alle er velkomne, og der vil være mad og drikke at lune sig på i form af cremet rodfrugtsuppe med timian og kylling samt brød til. Ingen tilmelding - bare mød op.

To indvielser samme dag

Dagen byder også på indvielser med taler og fremvisning, kl. 11.30 - 12.30. Det er den nye aktivitetsplads "Slagtertorvet" langs Struervej samt Slagteriets eventlokaler i stueetagen, der har gennemgået en omfattende renovering.

Begge steder bliver centrale venues for byjubilæumsaktiviteter i 2024. 

Mini-talk om byjubilæet

Journalist Anders Toft Bro folder byjubilæet ud med en samtale fra scenen med borgmester H.C. Østerby, koordinator for Holstebro Festuge Søs Banke og programleder for byjubilæet Morten Bramming.

- Vi glæder os helt vildt til at sætte gang i jubilæumsfesten den første weekend i februar med et væld af events. Der er rigtig meget under opsejling til jubilæumsfejringen, der slutter lige inden efterårsferien. Også noget vi endnu ikke kan sætte i trykken med datoer og beskrivelser. Det kommer i kalenderen op til åbningen, og der er mere på vej i løbet af jubilæumsåret, forklarer Morten Bramming.

Programlancering af Holstebro Byjubilæum 1274-2024 samt indvielser af nye faciliteter.


Sted: Slagteriet, Struervej 32, 7500 Holstebro
Tid: 18. november, kl. 11.30-14.30.

Læs mere på holstebro750.dk eller følg byjubilæet på facebook.com/holstebro750

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X