Varmeprisen vender tilbage til normalen

8. november 2023

Forsyning

En almindelig husstand i Vestforsynings område skal næste år af med knap 900 kroner mere for fjernvarmen, end tilfældet var i 2022. Det viser Vestforsynings budgettal for 2024.

Vestforsyning forventer fortsat at være blandt de billigste på landsplan, selvom fjernvarmeprisen næste år vender tilbage til normalen.

PRESSEMEDDELELSE FRA VESTFORSYNING:

Det bliver dyrere at få varmen i det kommende år.

Fjernvarmeprisen stiger i hvert fald. Det viser budgettet for 2024, som nu er på plads hos multiforsyningsselskabet Vestforsyning, der primært opererer i Holstebro Kommune.

Kigger man indenfor hos ”Familien Jensen”, som er et regneeksempel for en husstand på 130 kvadratmeter med et årligt forbrug på 14.400 kilowatt-timer, skal der findes knap 900 kroner mere.

Den fiktive familie ender i 2024 med en samlet varmeregning på 9.663 kroner. I 2022 lød regningen i det givne eksempel på 8.786 kroner for ”Familien Jensen”. 

- Varmeprisen kommer tilbage på niveau med 2022, fortæller Christian Hagelskjær, som er administrerende direktør hos Vestforsyning.

- Hertil skal lægges det, vi kalder en pristalsregulering for de to år, tilføjer han og forklarer, at årsagen primært er prisstigninger i samfundet helt generelt. 

Det er simpelthen blevet dyrere at producere fjernvarmen, hvilket nu også vil kunne ses på prisen.

Det helt særlige år

Nu sidder den kvikke læser så formentlig og undrer sig lidt over, hvad der blev af 2023.

Året er udeladt, og det er helt bevidst.

- Vi satte prisen for fjernvarme ned med 23 procent i hele 2023, fordi vi i 2022 tjente ekstraordinært mange penge på el-produktionen fra vores kraftvarmeværk, forklarer Christian Hagelskjær:

- Vi kunne have udlignet det over tid, men valgte at give forbrugerne en håndsrækning og skubbe pengene ud med det samme, fordi inflationen og el-regningerne stadig var høje på det tidspunkt.

At situationen er helt særlig her i 2023, blev der også gjort opmærksom på tilbage i maj i forbindelse med Vestforsynings årsregnskab.  

- Selv om vi nu kommer op på lige i underkanten af 10.000 kroner for varme til et standardhus, forventer vi stadig at være blandt de billigste på landsplan, siger Christian Hagelskjær.

Taksterne for fjernvarme kan ses på www.vestforsyning.dk/varme/priser

 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X