16-årige Clara er i praktik som sygeplejerske

13. december 2023

Unge Uddannelse

Clara Heuck Hansen går i 10. klasse på Uddannelsescenter Holstebro (UCH). Men i 12 uger har hun sin gang på Akutpladserne i Center for Sundhed for at snuse til sygeplejefaget.

Billedtekst: Allerede på førstedagen brugte Clara sine omsorgsfulde og lyttende evner. Her sammen med Margrethe Lassesen.

Sygeplejefaget interesserer Clara. Hun har læst og hørt en del om det - bl.a. fra sin mor, som er social- og sundhedsassistent. Det er dog noget helt andet at "leve" det.

Derfor har hun valgt at prøve det af. Muligheden for de 12 ugers praktik er opstået gennem et samarbejde mellem UCH, Social- og Sundhedsskolen, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Holstebro Kommune.

- I praktikken regner jeg med at få mere viden og forståelse for faget. Og at finde ud af, om der er noget, som overrasker mig, og om det egentlig er noget for mig, siger Clara.

Gode egenskaber

Clara er en omsorgsfuld pige. Hun er god til at lytte og sætte sig ind i andres situation. Og hun føler sig godt klædt på til praktikken, som hun lige er begyndt.

- Jeg glæder mig til at opleve sygeplejerskers hverdag og være med til at udføre de mange forskellige plejeopgaver. Jeg er mest spændt på, hvordan jeg takler udadreagerende borgere, og hvis jeg oplever dødsfald. Men jeg er ikke så nervøs for det, for jeg får masser af støtte, fortæller hun.

Tryghed og støtte

Det bekræfter teamleder på Akutpladserne Mette Brøgger. Clara skal følges med fagpersonale og hjælpe med den helt grundlæggende sygepleje og omsorg. Hun får erfaring med personlig hygiejne, kost, sygdoms-problemstillinger, koordination og administration.

- Når først hun får et indblik i rutinerne, vil hun få øje på opgaver, som hun selvstændigt vil kunne varetage. Det bliver selvfølgelig opgaver, hun er tryg ved og selv byder ind på, siger Mette Brøgger.

Hun understreger, at Clara til enhver tid kan få hjælp, rådgivning eller bare en snak, hvis hun står over for udfordringer i sin praktik. Og hun håber selvfølgelig, at Clara bliver så glad for arbejdet, at hun om få år er en af de uddannede sygeplejersker, der er hårdt brug for i sundhedsvæsnet og ældreplejen.

Claras "køreplan"

De 12 ugers praktik forløber i perioden fra november 2023 til april 2024. Fire af Claras klassekammerater fra Step 10 på UCH har også valgt at komme i praktik som sygeplejerske og social- og sundhedsassistent eller -hjælper på kommunens plejecentre.

Hvis praktikken bekræfter Clara i interessen og lysten til faget, er hun klar med en plan. Efter 10. klasse og et sabbatår vil hun tage EUX i Holstebro for derefter at kunne læse videre til sygeplejerske.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X