Holstebro Kommune bliver del af nabosamarbejde om tandregulering

15. december 2023

Børn Unge Sundhed

1. januar 2024 indtræder Holstebro Kommune i Center for Tandregulering Nordvestjylland på lige fod med Lemvig, Struer, Skive og Thisted kommuner. Centret har et stærkt fagligt miljø til fordel for børn og unge.

Center for Tandregulering Nordvestjylland har klinik i Struer, men nogle behandlinger vil stadig kunne finde sted i Holstebro Kommunes klinik til tandregulering i Center for Sundhed. Foto: Colourbox.

Fra årsskiftet bliver Holstebro Kommune en del af Center for Tandregulering Nordvestjylland (CTN) og kommer dermed til at indgå i et tæt samarbejde med Lemvig, Struer, Skive og Thisted kommuner om behandling af børn med behov for tandregulering.

Det har Byrådet besluttet på baggrund af, at den nuværende kontrakt med specialtandlæge Søren Povlsen udløber ved udgangen af 2023 uden mulighed for forlængelse. 

Klaus Flæng kan som formand for Børne- og Familieudvalget se frem til at komme med i bestyrelsen for CTN. Han er på udvalgets vegne godt tilfreds med udsigten til at blive en del af naboernes fælleskommunale tandreguleringsselskab.

- Vi er rigtigt godt tilfredse med, at Holstebro Kommune nu får mulighed for at indgå i et stærkt og etableret samarbejde omkring tandregulering med vores nabokommuner. Det betyder, at vi har et langtidsholdbart tilbud på et højt fagligt niveau til de børn og unge, som har eller får behov for tandregulering. I forbindelse med indgåelsen af det nye samarbejde vil jeg gerne kvittere for det gode og langvarige samarbejde, vi har haft med specialtandlæge Søren Povlsen, siger Klaus Flæng. 

Holstebro Kommunes ønske om at træde ind i samarbejdet er forinden blevet godkendt i de nuværende ejerkommuners byråd. 

- Vi glæder os meget over, at vi kan byde Holstebro Kommune velkommen i vores fælleskommunale samarbejde om tandregulering. Over de sidste 10 år har CTN været garant for, at børn og unge i Nordvestjylland har adgang til en højt specialiseret tandreguleringsbehandling, og vi har fået skabt et stærkt fagligt miljø for specialtandlægerne og det øvrige personale. Med Holstebro Kommunes indtræden i samarbejdet bliver der endnu bedre muligheder for at fortsætte den gode udvikling i fremtiden. Det ser vi frem til, siger Marianne Bredal, formand for bestyrelsen i CTN og fungerende borgmester i Struer Kommune.

I forbindelse med at Holstebro Kommune indtræder i CTN, er det aftalt, at allerede igangsatte behandlinger ved specialtandlæge Søren Povlsen fortsætter, indtil behandlingerne er afsluttet. Fra 1. januar 2024 vil nye patienter blive visiteret til CTN. 

Stærkt fagligt miljø

Samarbejdet om CTN har mere end 10 år på bagen, og med det store befolkningsgrundlag fra fire - snart fem - kommuner har det været muligt at skabe et stærkt fagligt miljø, som er med til at gøre centret attraktivt for specialtandlæger. 

Samtidig har centrets specialtandlæger adgang til det rigtige udstyr til behandlingen, så alle børn får en ensartet behandling på et højt niveau.

Behandlinger af børn og unge fra Holstebro Kommune vil både komme til at foregå på CTN's klinik i Struer og på klinikken til tandregulering i Center for Sundhed i Holstebro. Det afhænger af, hvor kompliceret den enkelte behandling er.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X